hétfő, május 12

Robinson étterem

Rég nem látott ismerőssel való találkozás apropóján tértem be ide. A jóidőnek köszönhetően a teraszon foglaltunk helyet, ahonnan körbe belátható a Városligeti tó; a tóban kacsák úsznak, amik néha még a napernyőre is felröppennek, azaz a hangulat nem mindennapi... Ez a kiváló környezetben lévő étterem a Városligeti tó felett "lebeg". Ebből a tényből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy az árak várhatóan magasabbak, mint a többi helyen, ráadásul elvárható, hogy a magasabb árral szinvonalas kiszolgálás is párosuljon.
Az étterem bejáratánál pincér vár arra, hogy az asztalhoz kísérhesse a vendéget, így lehetetlen csak úgy beesni egy asztalhoz.
Az étlapon különleges ételek közül válogathat a vendég. A felszolgált ételek ízlésesen vannak tálalva. Az ételek finomak, az adagok nem túl nagyok, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a kedves vendég ne tudná elfogyasztani.
De... Szörnyű azzal szembesülni, hogy még manapság is a külső alapján ítélik meg - egyes helyeken - a szinvonalas helyekre betérő vendéget, és ha nem úgy néz ki, mint ahogy azt a felszolgáló elvárná, akkor semmibe veszik és lenézik, még akkor is, ha rendesen fogyaszt és nem csak egy kávéra, vagy egy ásványvízre tér be. Rossz, hogy a vendéglátó helyek közül még csak néhány ismerte fel azt, hogy hasonló módon bánjanak az összes betérővel, hiszen, ha elégedett távozik, akkor feltehetőleg máskor is szívesen tér vissza.

Nincsenek megjegyzések: