szombat, augusztus 16

Zewa a Szigeten

Szerencsére - a körülményekhez képest - igényes környezetben is el lehet menni a Szigeten a mosdóba... A Zewa felállított egy bódét, amit bárki igénybe vehet, csupán csak regisztrálni kell. A regisztrációért mindenki kap egy Zewa-s-Libresse-es karszalagot, mellyel bármikor bemehet a mosdóba. Van kb. 18-20 db női WC és kb. 10 db férfi - ezeket a mosdókat folyamatosan tisztán tartják, nem fogy ki a tartályból a víz, és mindig van WCpapír is. Ez így szuper, és tök jó!
De... De a női mosdók 3 db külön bejáraton keresztül közelíthetők meg, azaz bejáratonként 6-7 db WCfülke van a nők részére. Ezzel még mindig nincs semmi baj... A baj akkor kezdődik, amikor az egyik 6-7 fülkéből álló WC csoport világítása megszűnik, és este úgy kellene elmenni elvégezni az elvégzendőt... Ráadásul az ajtóhoz legközelebb lévő fülkén - ahová még szűrődne be kintről fény - egy felirat van: rossz!
A másik probléma az, amikor a WCblokk nem rendelkezik megfelelő "látogatói" kapacitással, és egy egész napig nem lehet használni...
A harmadik probléma az, amikor a 3 bejáratból álló női blokkból csak az egyik üzemképes... A sor hosszú, szinte meg sem mozdul...
A gondolat jó, miszerint a Sziget igénytelen ToiToi mosdói között feltűnik egy komfortosabbnak ígérkező is... De a legjobb az lenne, ha az itt felvázolt lehetőségek általánosak lennének, és nem csak a hagyományos, pottyantós, büdös WC-kben lenne WC-zési lehetőség.

Nincsenek megjegyzések: