vasárnap, október 4

Október 1-jén elkezdődött az építészet hónapja, és egyúttal megnyitott a FUGA. Csütörtökön este 6-tól a FUGA megnyitója, (tervezetten) este 7-től pedig a FUGA első kiállításának megnyitója lett volna. Sajnos ezek az időpontok szinte csak tájékoztató jellegű voltak, hiszen kb. már negyed 7 lehetett, amikor elkezdődött a kulturális központ megnyitója; sokan - építészek és politikusok - üdvözölték ezt az új kezdeményezést, egy építészeti kulturális központ létrehozását. Bálint Imre, Rogán Antal, Demszky Gábor, Mónus János, Nagy Bálint, Dr. Szaló Péter, Fegyverneky Sándor és Bojár Iván András jelentette be a FUGA megnyitóját.
De még alig múlt el háromnegyed 7, amikor egy ember, Rák György (Dr. Steiner Pál helyett) megnyitotta a Budapest Szíve Program témájú kiállítást.
Én egy kissé csalódott voltam, hiszen a kihirdetett, este 7-kor kezdődő kiállítás-megnyitó időpontjában már megtörtént a megnyitó... A köszöntő szinte csak "lógott a levegőben", sem eleje, sem vége nem volt igazán, és én még vártam volna valami, kicsit bővebb ismertetést arról, ami itt 3 héten át megtekinthető lesz, és ami többé-kevésbé érint mindenkit, aki Budapesten él-dolgozik-közlekedik, vagy esetleg csak várost néz.

Nincsenek megjegyzések: