csütörtök, október 22

Sightseeing pótlóbusszal

Megújul Budapest belvárosa, de ez nem zavar, hisz nem akarok átautózni az épülő Főutcán, és szinte biztos vagyok benne, hogy minden nagyon jó lesz.
Épül a 4-es metró? Hurrá! Ennek is örülünk, mert lesz végre egy földalatti villamosunk is! :S
Az viszont igenis zavar, hogy a munkahelyemre 20 perc helyett 50 perc alatt jutok be, ugyanis már nem csak a Fővám és Boráros tér között közlekedik villamospótló, hanem a Jászai Mari tértől kezdődően egészen a Boráros térig. Hogy miért? Számomra ez még nem egészen világos... Állítólag most készül a Fővám tértől északra és délre lévő villamosvonal összekötése. De az egészben az a legbosszantóbb, hogy a Kossuth Lajos tértől a Március 15. tér megállójáig - azaz amelyik megállók között én közlekedek - semmiféle munkát nem látok. Úgy érzem, lehetne ésszerűbben is csinálni dolgokat. Hogy hogyan? A 2-es villamos a Jászai Mari tér és a Március 15. tér közötti szakaszt 10 perc alatt teszi meg (BKV menetrendje alapján). Ha csupán az oda-vissza vágányokat veszem, akkor simán meg lehetne csinálni, hogy egy időben elindul 1-1 szerelvény a végállomásokról, azaz a Jászairól és az M15-ről. Hisz' könnyen belátható, hogy mégiscsak a kötöttpályás a legmegbízhatóbb menetidejű közlekedési eszköz. Így simán megoldható lenne a 15 perces járatsűrűség a villamosvonalon, és nem kellene a Roosevelt tértől az M15-ig, az Apáczai Csere János utcában fél órát állni a dugóban a kicsi, lepukkant, büdös buszon. A pótlóbusz meg járhatna kiegészítőjáratként...
Megnéztem a BKV honlapját... Állítólag csak okt. 30-ig, azaz még néhány napig lesz a vonalon pótlójárat. Remélem igazat írnak!
És találtam még valamit a Közlekedési Vállalat honlapján: ez év augusztustól állítólag már 19(!!!) jegypénztárban lehet bankkártyával fizetni. (Mellesleg csak metrómegállóból van 40 db.) Egy költői kérdés: vajon elérkezik majd az az idő is, amikor jegyautomatából lehet jegyet venni és az automata elfogadja a bankkártyát?

Nincsenek megjegyzések: