szombat, augusztus 7

Csütörtökön a repülő fél órával később indult, mint kellett volna, de a célállomásra időben érkeztünk. Idén szerencsére nem kellett annyit várni az országba való bejutásra, mint tavaly, így egész gyorsan el tudtuk hagyni a repteret.
A repülőtér 3-as termináljának elhagyását követően, új, számunkra eddig ismeretlen közlekedési eszközzel sikerült megismerkednünk, az airtrain-el utaztunk a metróig. Az airtrain, két vagonból álló szerelvényén a reptéren végrehajtott utazás ingyen van, csak a kijáratnál kell fizetni 5 usd-t.

Megérkezésünk másnapján megnéztük, hogy mennyi minden változott a Times Square-en és környékén. A tömeg nem csökkent és a forgalomcsillapítás is megmaradt. A Hard Rock Cafe idén új kollekcióval bővült, igy idén sem úsztuk meg a pólóvásárlást. :) A Broodway-n dél felé sétálva útba ejtettük a "világ legnagyobb áruházát", de kár, hogy nem a 9. szintről indultunk lefelé, mivel amit kerestünk volna azt nem találtuk meg a 7. szint és a pince közötti részen. De talán ide beugrunk mégegyszer és akkor talán sikerrel járunk.

New Yorkban töltött 3. napunkra egy könnyü sétát terveztünk. Megtaláltuk a még csak egy részen elkészült High Line-t. Ezt a parkot a már 1980 óta nem használt, felszín felett vezetett vasútvonalon valósitották meg. Az észak-dél irányú, egykori vasútvonalnak még csak a déli felén készült el a park, de már igy is van látogatója bőven.
A High Line megtekintését követően egy kellemes helyen vacsoráztunk, ahol én bébipolipos előételt kértem; a krumplis, rukkolás, fehérbabos, paradicsomos ágyon elhelyezkedő 3 db kisebb méretü polip nagyon jól esett

2 megjegyzés:

bog írta...

"lajk" :))
aztan legyenek majd kepek is!

ziti írta...

köszi a lájkot! :)
lesznek képek, megigérem