péntek, március 14

Hihetelen, hogy milyen témák vannak a híradóban:
Tanárverés
Azt mondják, egyre gyakrabb a tanárverés... Hm. Meglepő... Mostanában a hírekben egyre gyakrabban hallhatók ezek a dolgok... Vajon tényleg csodálkozni kell, ha a szülő kezet mer emelni a tanárra? Szerintem a hírekben leadott események is közrejátszanak abban, hogy az emberek meg mernek tenni dolgokat, persze erre csak bizonyos emberek érzékenyek. A kereskedelmiTV belediktálja az emberbe, hogy mit kell tegyen...
Orvoshiány, felháborodott betegek
Félelem a holnapi (márc. 15-e) naptól, a balhétól, kordon-hegyek a belvárosban
Már előre csinálják a fesztivált, hátha lesz valami esemény...
Blaskó Péter tiltakozik, és nem veszi át a Kossuth-díjat
Ő most a Magyar Köztársaság ellen lép fel...
Sikkasztás
Mozgássérültek parkolóhelyeinek elfoglalása
Ez a téma engem is valóban felháborít. De sajnos nem ez az egyetlen dolog, amikor érezhető a másikon való átgázolás. Ez mindennapi probléma - sajnos... Arra is fel kellen hívni a figyelmet, hogy vajon hány olyan lakó-, vagy középület van, ahol az akadálymentesítés megvalósult... Vajon egy tólókocsival, vagy babakocsival hogyan lehet igénybe venni a BKV szolgáltatásait? Néha erre is figyelni kellene, és nem csak legyinteni. Nem tudom mennyi igazságalapja lehet annak a gondolatomnak, hogy azért lehet külföldön több mozgássérültet látni, mert sokkal jobban figyelnek rájuk az emberek - több helyen biztosítják az akadálymentes megközelítést, több olyan eszközt lehet kereskedelmi forgalomban, mely megkönnyíti a rászorulók mozgását, közlekedését.

Hogy mi borít ki pontosan? Az, hogy nincs más a hírekben, csak síránkozás, bánkódás, azaz csupa negatív hír. Hiszen biztos lennének boldogítóbb események is... Talán ezek is hozzájárulnak az emberek arckifejezéséhez? Ahhoz, hogy szinte mindegyik ember az utcán bánatos, szomorú és elkeseredett?

2 megjegyzés:

and írta...

Fogadok, kereskedelmi adókon nézel híradó(ka)t. Ott sokkal több az ilyen negatív, szenzációhajhász hír, azt hiszik, ez érdekli az embereket. Tudom javasolni, hogy nézz Duna TV-s híradót. Netalán m1-et. Csak sajna a Dunán meg túlzásba viszik a határon túliakkal történő foglalkozást.

ziti írta...

Igen, valóban az szól, mint háttérzaj... :(
De egyszer, ha kezembe veszem a távirányítót, majd átkapcsolom máshová is...