csütörtök, március 20

Épül a 4-es metró - hurrá!!!

Ahogy munkából jöttem hazafelé, már azon is kicsit elkezdtem bosszankodni, hogy hogyha időben, azaz akkor lépek le, amikor a többi ember is hazaindul a munkahelyéről, akkor tömött busszal jöhetek csak el a Baross térig. De nekem nincs is okom mérgelődni, hisz nem babakocsival szállok fel a BKV járatára. Most ugyanis egy anyuka megpróbált felszállni a 7-es buszra, de nem jutott el a babakocsisok részére fenntartott helyig, mert a tömeg nem engedte oda, így kénytelen volt az ajtónál megállni.
Az imént leírt eset még semmi ahhoz képest, ami a Baross téren várt. A Baross térről a Bethlen Gábor utcán szoktam hazafelé jönni, de reggel óta lezárták a Bethlen utca és a belváros felé közlekedő buszmegálló közötti rövid útszakaszt. Igen, nagyon örülök a metróépítésnek!!! (Végre nem csak akkor szembesülök azzal, hogy épül a 4-es metró, amikor a BME épületeit szeretném megközelíteni.) Ennek köszönhetően tennem kellett egy "kis" kerülőt, mely kb. 5 perccel növeli meg a buszmegálló és a lakásom közötti utat. És nem elég, hogy hosszabb az út hazáig, de nincs is kiépített gyalogos forgalomra kiépített rész a kerülő úton.

Időközben kiderült, hogy szerencsére csak ideiglenes volt a leírt állapot és mégsem kell 5 perces kerülőt tenni a buszmegállóig. :) Akkor mégiscsak hurrá!!!

Nincsenek megjegyzések: