hétfő, május 26

Hild János-díj

(1) A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild Jánosról, az első budapesti városrendezési terv készítőjéről elnevezett HILD JÁNOS DÍJAT adományoz az urbanisztika terén elért kimagasló elméleti és gyakorlati szakmai teljesítmények elismerésére.
(2) Hild János Díj adományozható annak a természetes személynek, aki az urbanisztikai szemlélet érvényesítése terén a területfejlesztésben, területrendezésben, a településfejlesztésben, településrendezésben,
a települési értékek védelmében, a települések igazgatásában, üzemeltetésében kiemelkedő tudományos, tervezői, vagy gyakorlati szakmai eredményt ért el.
(3) Az „egyéni” Hild János Díj adományozásáról a Társaság Elnöksége – a Díjbizottság előterjesztése alapján – kétévente határoz.
(4) Az „egyéni” Hild János Díj kiadható száma 2 évente (páratlan években) maximum 3 db, ezen felül 2 évente (páratlan években) maximum 1 db posztumusz Díj is kiadható.

Részlet a "A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnökségének határozata az egyéni és települési Hild János Díj, a Magyar Urbanisztikáért Érem, valamint a Barna Gábor Emlékéremadományozási feltételeiről"-ből

Nincsenek megjegyzések: